Port Yönlendirme Nedir Ne İşe Yarar

Port Yönlendirme Nedir Ne İşe Yarar

Bazı insanlar port iletiminin ne olduğunu bilmiyor olabilirler, ancak bu günlere sahip olmak çok yararlı olabilir. Evde bir yönlendiriciniz varsa, bu muhtemelen bir noktada kullanışlı olacaktır. Bir yönlendirici, internet / ağ bağlantısını tüm bilgisayarlarınıza ve cihazlarınıza yönlendirerek çalışır. Tüm istekler dahili olarak yapıldığı ve yönlendiricinin bilgileri istediği bilgisayara gönderdiği ve her şey yolunda giderse herkes mutlu olduğu için her şey basittir. Daha sonra, bir güvenlik kamerası sistemi, bir DVR, bir web sitesi veya ev veya işyeri üzerinden ev sahipliği yapmaya karar verdiniz.  Tüm iç testler iyi gitti ama ağın dışında hiçbir şey işe yaramıyor gibi görünüyor. Aslında, aldığımız […] Read more

ZYXEL P-660R-T1 Modem Port Açma İşlemi Nasıl Yapılır.

ZYXEL P-660R-T1 Modem Port Açma İşlemi Nasıl Yapılır.

Önce ZyXEL P-660R-Tx v3s Serisi modemden bahsedelim, ZyXEL P-660R-Tx v3s Seris 56K modemden 430 kat daha hızlı, 12 Mbps (ADSL2) veya 24 Mbps’ye (ADSL2 +) kadar aşağı aktarımı destekleyen bir ADSL / ADSL2 / ADSL2 + yönlendiricidir. ISP / Telco ihtiyaçları için, P-660R-Tx v3s Serisi, oran ve hat durumu izleme ve yönetimini destekler. Kullanıcılar yalnızca yüksek hızlı ADSL servislerinin değil, aynı zamanda etkileşimli oyun, video akışı ve gerçek zamanlı ses gibi genişbant multimedya uygulamalarının tadını her zamankinden daha kolay bir şekilde kullanabilirler.

ADSL2 + İnternet erişimi
DoS önleme ile SOHO güvenlik duvarı güvenliği
Web tabanlı kullanıcı arayüzü
Güçlü […] Read more

Everest Ewr-F303 Wireless Router Port Açma Resimli Anlatım

Everest Ewr-F303 Wireless Router Port Açma Resimli Anlatım

Everest Ewr-F303 cihazını modem sinyal güçlendirici olarak kullanabilirsiniz. biz bu makalemizde port açma işlemi nasıl yapılır onu anlatacağız.

NAT (Port) ibelirlenmiş IP adresini portlara yani sanal veri yollarına bölünmesidir. Radio, oyuın, güvenlik sistemleri için belirlenmiş portlar vardır, port açma işlemi ile cihaza verilen yerel ıp adresini bu portlara yönlendirerek, farklı programlarla veri alışverişi yapılabilmektedir.

Everest Ewr-F303 Wireless Router cihazınızda port açma ilemi nasıl yapılır?

Port yönlendirmesi yapılmak istenilen cihazda modem ıp adresini sabitlememiz gerekli. Port açma işlemine başlamadan önce modem ıp olan 92.168.0.1  cihazınızda sabitleyiniz. (Örn: 192.168.0.100)

İşlem yapmak istediğiniz cihazınızda ıp adresinizi sabitledi iseniz, internet tarayıcısı açarak  Everest Ewr-F303 Wireless Router […] Read more

TP-Link TL-WR840N için Port Yönlendirme

TP-Link TL-WR840N için Port Yönlendirme

TP-Link TL-WR840N yönlendirici, istenmeyen ağ girişlerini engelleyerek ve temel bir güvenlik duvarı gibi davranarak ev ağınızı korur. Bazen bir oyun için iyi bir bağlantı kurmak veya ağınızdaki belirli bir cihazı kullanmak için yönlendiricinizde bir bağlantı noktası açmanız gerekir. TL-WR840N, açık bir bağlantı noktasından bağlanmasına izin verilen uygulamaları seçmenizi sağlar . Yönlendiricinizde bir bağlantı noktası açarak, belirli bir uygulamanın veya oyunun internetten ev ağınıza veri göndermesine izin verirsiniz.

TP-Link TL-WR840N yönlendiricinizdeki portları açmak için yapmanız gerekenler:

Bağlantı noktalarını ilettiğiniz bilgisayar veya aygıtta, statik bir IP adresi ayarlamanız gerekir .

TP-Link TL-WR840N yönlendiricisine giriş yapın. Bunu yapmak için bir web tarayıcısı kullanmanız gerekir, çünkü TP-Link TL-WR840N yönlendirici bir web arayüzü denir.

TP-Link […] Read more

ZTE zxhn H298A Port Açma Resimli Anlatım

ZTE zxhn H298A Port Açma Resimli Anlatım

Önce ZTE ZXHN H298A AC1200 modemi biraz tanıyalım.

ZTE ZXHN H298A AC1200 Kablosuz Dual Band Gigabit modem yönlendirici inanılmaz hızlı bir yönlendirici olmasıyla beraberinde AC1200 Wi-Fi ve Gigabit Ethernet hızı sunmaktadır. 802.11ac teknolojisi ile 3 kat daha hızlı  ve daha güvenilir akışa göre erişim özelliği mevcut. Özel bir Gigabit FT29 senaryosunda dağıtım için H298A’yı ideal yapan Ethernet WAN portu vardır. Pürüzsüz, gecikmesiz, çoklu HD video akışı gibi uygulamalar için gereken hız ve güvenilirlik sunar. Çok katmanlı oyun, IP üzerinden ses ve güvenli ve güvenilir bir bağlantı için ultra hızlı İnternet. Entegre DECT CAT-iq 2.0 baz […] Read more

ZTE ZXHN H267A Modem Port Yönlendirme

ZTE ZXHN H267A Modem Port Yönlendirme

Superonline tarafından kullanıcılarına verilen yeni teknolojiye açık modemlerden biri. Basit arayüze sahip olması kullanımını kolaylaştırmaktadır. @domain kilitli olmaması ZTE H267A modemini farklı servis sağlayıcıların da kullanabilmemize olanak verir. Hem  VDSL hemde ADSL desteği olması internet bağlantısında zorunlu kalmadan istediğiniz bağlantı türünü seçmenize olanak vermektedir.

Gelelim  ZTE H267A modemde port açma işlemlerinin nasıl yapılacağına.

Port açma işlemini modeme bağlı bilgisayar, tablet cep telefonu ile de yapabilirsiniz. İnternet sayfası açarak adres çubuğuna “192.168.1.1” yazarak “enter” basınız. Açılan sayfada kullanıcı adı ve şifre isteyecektir. Modem superonline için üretilmiş bir cihaz olduğundan kullanıcı adı “admin” şifresi “superonline”dir.

Kullanıcı adı ve şifreyi […] Read more

CNet CAR-984R Port Yönlendirme

CNet CAR-984R Port Yönlendirme

Makalemizde CNet CAR-984R Port Yönlendirme nasıl yapacağınızı anlatacağız.

300Mbps Wireless-N 4-Port ADSL 2/2+ Modem Router – CAR-984R

CAR-984R , 4 Portlu Kablosuz ADSL2/2 modem olup, +11b: 11Mbps’e kadar , 11g: 54 Mbps’e kadar, 11n: 300 Mbps’e kadar bağlantı hızı verebilir.  CAR-984 tam donanımlı kablosuz router,  olması gereken tüm özelliklerini barındırarak bir kutuda kombine edilmiştir. Ev kullanımı dışında iş yeri ve büyük ölçekli firmaların kullanımına uygundur. Yeni teknolojiye uygun olmasıyla birlikte geniş protokol desteği sunmaktadır.

Port açma işlemi nasıl yapılır nerelere dikkat edilmesi gerekli birlikte keşfedelim.

Port açma işlemi oldukça basit olmasına rağmen bazen kafa karıştırıcıda olabilmektedir. Port açmak […] Read more

BILLION BiPAC 5500N NAT AYARLARI

BILLION BiPAC 5500N NAT AYARLARI

Bu maklemizde Billion serisine ait BiPAC 5500N R3 port yönlendirme işlemi nasıl yapılacağını anlatacağım.

Öncelikle BiPAC 5500N R3 cihazını biraz tanıyalım.

BiPAC 5500N R3, yüksek performanslı ve tam özellikli bir ADSL2 + yönlendirici olup, konut ve SOHO kullanıcıları için en yüksek ağ kararlılığını ve güvenliğini sağlamak üzere tasarlanmıştır. 300Mbps’ye kadar çalışma hızını destekleyen entegre 802.11n kablosuz erişim noktası ile BiPAC 5500N R3, 802.11g aralığından 3 kat daha hızlı kablosuz kapsama alanı sunar. Yönlendirici ayrıca,  Ethernet üzerinden internete erişmek için bilgisayarlar, tabletler veya akıllı telefonlar gibi diğer ağ uç cihazlarını etkinleştiren 4 portlu bir Ethernet anahtarı ile donatılmıştır.

Web tabanlı […] Read more

TP-Link TD-W8961ND Port Yönlendirme Resimli Anlatım

TP-Link TD-W8961ND Port Yönlendirme Resimli Anlatım

Bu maklemizde TP-Link serisine ait TD-W8961ND port yönlendirme işlemi nasıl yapılacağını anlatacağım.

Öncelikle TD-W8961ND cihazını biraz tanıyalım. Tp-link serisine ait TD-W8961ND  ürünü  İngiltere’deki Uzman Yorumları’ndan “Budget Buy”ödüllerini almıştır.

Tek cihazda birden fazla özellikle gelen  TD-W8961ND yüksek hızlı DSL modem, NAT yönlendirici ve kablosuz erişim noktası olarak kullanılabilmektedir.  Bant genişliği yoğun uygulamalar için ideal kablosuz N 300Mbps (TD-W8961ND) / 150Mbps (TD-W8951ND) hızına kadar hızlanabilir. Çoklu dil desteği ile Kolay Kurulum Yardımcısı, hızlı ve sorunsuz kurulum sağlamaktadır.  SPI ve NAT güvenlik duvarı, son kullanıcı cihazlarını olası saldırılardan korur ve WPA-PSK / WPA2-PSK şifrelemeleri, aktif savunma ile kullanıcı ağları sağlamaktadır.

Artık Port Yönlendirme işleminin nasıl yapılacağına […] Read more

Tenda N301 Port Açma

Tenda N301 Port Açma

Bu makalemizde Tenda N301 cihazı için Port Açma işlemi anlatacağız.  Port açma işlemi görüntü, ses almanızı veya uzak masaüstü bağlantı ise bilgisayarı yönetmenizi sağlayacaktır.

İşlem yapacağınız modeme bağlantısı olan bir cihazdan web (İnternet Explorer, Firefox, Chrome,Opera, Safari v.b.)tarayıcısını açarak adres çubuğuna 192.168.1.1 yazınız. Açılan sayfada Kullanıcı adı kısmına “admin”, Şifre kısmına “admin” yazınız ve giriş yap butonuna basınız.

Giriş yaptıktan sonra modem arayüz sayfası açılacaktır. Sayfa içinde sol menüden “Gelişmiş” tıklayınız.

“Bağlantı Noktası Yönlendirme” tıklayınız.

Dahili Ip : Port yönlendirmek içim kullanacağınız sabitlenmiş yerel adresini yazınız. (Örn: 192.168.1.100)

Dahlli Bağlantı Noktası: Açmak istediğiniz port değerini yazınız.

Harici Bağlantı Noktası: Açmak istediğiniz port […] Read more